keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Reissufiilistelyä
Reissusta kotiuduttu, pyykit pesty & nyt ehditty jo Unelmaankin :) Vettä sataa kaatamalla, joten ilahdutin itseäni kaivamalla lomakuvia koneelta ja kirjoittamalla tarinaa reissustamme. Olen käynyt kaksi kertaa aiemmin samoilla "kulmilla", mutta tämä reissu oli kyllä paras kaikista!Vuokrasimme pienkerrostalosta Cannesista Interhomen huoneiston - aidatulla alueella uima-allas ja oma terassi, vain puolikilometriä Cannesin rantakadulta. Siitä oli näppärä kävellä Cannesin keskustaan tai lähteä päiväretkille auton kanssa. Uima-altaalta näytti tältä, samalla tontilla oli upea vanha talo.Ajelimme paljon rantatietä pitkin Cannes, Juan-les-Pins, Antibes, Cap Ferrat, Nizza ja yhtenä päivänä aina Monacoon asti - ihan huippumaisemat. Ja ne mielettömät veneet (siis oikeastaan pienet laivat) sekä huvilat, joita ei osteta ihan pikkurahalla :)

Kävimme myös Grassessa ja tutustuimme Molinardin parfyymitaloon. Ihania saippuoita & tuoksuja, sekä mielenkiintoinen kiertokäynti, jossa kerrottiin tuoksujen valmistuksesta. Talo, jossa Molinard sijaitsee, on upea vanha rakennus, perinteitä tosiaankin löytyy. 

Antibes on kaunis pieni kaupunki, jossa on hieno Picasso-museo. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka ja museon sijainti on huikea; taustalla upeanvärinen meri ja isot, isot huvijahdit lahdella parkissa. Idyllinen vanha kaupunki, jossa on kiva kävellä. Kuva on otettu kännykkäkameralla ja käytin kuvassa efektiä, jolla saa tuollaisen "vanhahtavan" fiiliksen. Siksi kuva näyttää erilaiselta kuin muut postauksen kuvat.

Monacossa olen ollut ennenkin ja joka kerta minun on yhtä vaikea hahmottaa ko. paikkaa. Korkeat talot, Casino, hulppeat veneet ja palatsi. En oikein saa otetta koko paikasta, mutta halusimme näyttää sen lapsille. Esikoinen oli viimeksi täällä käydessään 9 kk ikäinen, joten eipä taida olla muistikuvaa :) No tulipahan käytyä, parasta oli kyllä ajomatka rantatietä pitkin Monacoon hienoine maisemineen.Cannes tuli tutkittua perusteellisesti  ja viikon aikana käveltyä ristiin rastiin. Ihana rantakatu, sopivasti shoppailua, kivat ravintolat & kahvilat, eläväinen ja värikäs kauppahalli, kaunis vanha kaupunki..Tunnelmalliset illat, rantakadun valot, miellyttävä lämpötila.. Aamulla tuoreet croissantit ja patongit leipomosta nurkan takaa..

Cannesissa oli myös ihan huikea ilotulitus lomamme aikana. Onneksi naapurimme vinkkasi siitä meille, muuten emme olisi varmaankaan hiffanneet koko asiaa. Laivat ja huvipurret olivat kerääntyneet lahdelle seuraamaan spektaakkelia ja rantakatu oli täynnä ihmisiä; odottaminen kannatti, hienoin näkemäni ilotulitus ikinä! Nizzassa olimme lomamme lopuksi yhden yön. Tykkään kyllä Cote d'Azurin pikkukaupungeista enemmän kuin Nizzasta, vaikka kaunis sekin on. Upeinta mielestäni Nizzassa on nuo upeat talot ja niiden värit.Nizzassa lompsimme vanhassa kaupungissa, kävimme modernin ja nykytaiteen museossa MAMAC:ssa sekä menimme possujunalla kukkalan päälle. Mr Järki inhoaa possujunia, mutta saimme lopulta houkuteltua hänet junan kyytiin :) Ko. päivänä oli mieletön helle ja kukkulan päälle kapuaminen ei kuulostanut ihan ykköspuuhalta ;) Kannatti - hienot maisemat kaupungin kattojen ylle.Promenade des Anglais -rantabulevardilla tietty käveltiin ja Negresco piti valokuvata. Olen ollut kerran drinksulla hotellin baarissa, nyt ihailimme rakennusta vain ulkoapäin :)

Ja sokerina pohjalla kotia kohden lähtiessämme lentokone kaarsi ilokseni vielä rannan yltä ja kaikki hienot maisemat näkyivät ylhäältä käsin. Oikeanpuoleisesta kuvasta näkee, miten lentokenttä ja kiitoradat ovat hauskasti aivan meressä kiinni.

Huh, mikä sepustus, taisin vähän innostua :) Se siitä reissusta ja nokka kohden uusia seikkailuja. Ja juuri sopivasti alkoi aurinkokin paistaa!

Kesäterkuin Merja

Ei kommentteja: