lauantai 5. heinäkuuta 2014

Lasillinen shampanjaa, kiitos!
Matkakuumeilua & pakkaamista - sen innoittamana kaivelin tietokoneelta kuvia joku vuosi sitten tehdystä shamppisalueen reissusta..  Shampanja on ehdoton lempparini ja jos vaan voin valita juomani, that's it :)Kiersimme Mr Järjen kanssa Ranskan eri viinialueita ensimmäistä kertaa häämatkallamme, siitä on tovi aikaa, ja jo silloin ihastuin alueisiin kovasti. Ne ovat kovin erilaisia, mutta tosi kiinnostavia ja olemmekin palanneet samoihin paikkoihin sittemmin uudestaan :)
 

Epernay on shampanjan alueen "toinen pääkaupunki", Reims on se number one. Kovin erilaisia ne kaupunkeina ovat, mutta kummastakin tykkään. Eperney on pieni hiljainen kaupunki, jossa tuntuu olevan shampanjatalo toisensa vieressä, Reimissä on taas upea valtava katedraali ja isomman kaupungin tuntua. Eperneyssä on katu nimeltään Avenue de Champagne ja sen varrella on useita shampanjataloja mm. Moet & Chandon. Talon pihalla komeilee itse Dom Perignon :)
Ehdoton must on shampanjataloissa vierailu. Useiden talojen kellareihin järjestetään kiertokäyntejä ja on hienoa päästä näkemään upeat viinikellarit sekä kuulla historiasta ja viinin valmistuksesta :) Eikä sitä oikeastaan edes ymmärrä, miten paljon pulloja loputtomat viinikellareiden käytävät kätkevätkään. Varsinkin Moet & Chandon kellarit ovat valtavat, yritys tuottaa vuodessa noin 26 000 000 pulloa shampanjaa, what!!

Kiertokäynneillä pääsee myös maistelemaan shampanjoita, sopii minulle :)Viinialueilla ja Ranskan vehreällä maaseudulla on mukava ajella ja ihailla maisemia.  Viiniköynnöksiä on vieri viereesä ja ne jatkuvat silmänkantamattomiin. Viinipalstojen omistaja on usein merkitty tällaisilla jyhkeillä kivipaaseilla..

Jaahas, nyt on pakko lähteä setvimään sängyllä lojuvaa vaatekasaa, ei kyllä huvittaisi :) Aurinkoa viikonloppuusi!

Terkuin Merja

6 kommenttia:

Susanne kirjoitti...

Ihania kuvia ja tunnelmia!<3 On siellä kaunista!
Taidatte olla matkalle lähdössä kun pakkailut on käynissä:) Oikein mukavaa matkaa teille!<3

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihania kuvia, ihanasta paikasta..:)

Merja K kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Merja K kirjoitti...

Kiitos Susanne & Irmastiina, iloa viikonloppuunne :)

sirkkis kirjoitti...

Ihana matka , minäkin tykkään shampanjasta. Ihanat kuvat.

Nonna kirjoitti...

Siis lähdössä taas! Ihanaa matkaa! Minäkin tykkäisin... :)