tiistai 20. toukokuuta 2008

Hyvä idea kerrassaan!


Paluu onnellisten asioiden äärelle ja mikä saisikaan minut onnellisemmaksi kuin Villa Unelma! Olin tänään taas tunnin jos toisenkin Unelmassa ja keksin kaikenlaista ;)

Jostain syystä sain päähäni sellaisen kuningasajatuksen, että kokoaisin lasten kerrossängyn. Mieheni vei sängyn Unelmaan viime viikonloppuna ja siinä se lojui palasina niin kutsuvasti keskellä lattiaa. Nopea kun olen liikkeissäni, enkä juurikaan ajattele ennenkuin teen, tartuin tuumasta toimeen sekunnin murto-osassa. Sängyssä ei ollut kokoamisohjeita, koska se on mallisänky, joka meille suostuttiin myymään. Mutta koska se on Flamantin sänky, ajattelin että ei siinä ohjeita tarvita. Sänky on varmasti koottuna alta aikayksikön.

Jep, niinhän sitä luulisi, tuo toinen kuva on sängystä puolen tunnin ähellyksen jälkeen. Osat olivat tosi painavia, sänky on tosiaankin kokopuuta ja oli osilla myös sen suhteen väliä, mihin kohtaan mikäkin laita tulee. Vaihdoin siis laitojen paikkoja noin kuusi kertaa ja oikeasti vähän hirvitti, että koska kumahtaa laita takaraivoon. Ylä- ja alalaidat nimittäin piti saada laitettua yhtäaikaa loviin, koska tuo, mitä ensin yritin, ei onnistunut millään - siis yksi laita kerrallaan. Useamman kerran laidat tippuivatkin ja päädyt kaatuivat lattialle, mutta onneksi ehdin alta pois ;) Ja kun viimein olin saanut laidat kohdalleen, tajusin että sänky on väärinpäin. Tikkaat olivat menossa seinän puolelle, ei siis kovin kätevää. Puolitoista tuntia tämä sängynkokoamisprojekti kesti, mutta sain kuin sainkin sen tehtyä.

Onneksi mieheni ei ollut taaskaan näkemässä touhuilujani. Hän on tosi perusteellinen ja suunnittelee asiat hyvin, ennenkuin tekee ne. Siksi olemmekin hyvä pari, koska toinen suunnittelee ja toinen tekee tuulispäänä. Ja sitä paitsi halusin yllätyksenä laittaa lasteenhuoneen siihen kuntoon, että tytöt voivat siellä yöpyä ensi viikonloppuna. En siis kerro tätä heille etukäteen.
Alimpana kuvassa on lastenhuone tällä hetkellä. Kalusteita vielä puuttuu, mutta onpahan edes puolivalmista. Verhoja täytyisi alkaa suunnitella, mutta siinä minulla on keskustelun paikka 9 v. esikoiseni kanssa. Hänellä on tosi tarkka oma maku ja äidin ehdotukset kaikuvat useimmiten kuuroille korville. Nähtäväksi jää millaiseen yhteisymmärrykseen asiasta pääsemme. Sängynpeitteet ja tyynyt ovat onneksi jo valmiina, joten ainakin yksi vääntö vähemmän edessä :) Huomenna työpäivä, mutta torstaina tie vie taas Unelmaan. Katsotaan, mitä silloin keksin ;)
Terveisin Merja

20 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Ihana ja kätevä! Sääli, ettei Flamantia saanut vielä silloin kun ostimme lapsille Juvin sängyt.

Merja K kirjoitti...

Moikka Lissu, Juvilla ei ollut kerrossänkyjä enää valikoimissaan. Parisängyn ja keittíönpöydän tuoleineen kyllä löysimme sieltä. Pidän tosi paljon Juvin huonekaluista ja sopivat hyvin Unelmaan :)

Outi kirjoitti...

Ei mikään turha nainen, kun sai tuon kerrossängyn koottua yksin!!! Aika energinen pakkaus olet. Voimia vielä viimeiseen Unelma-rutistukseen! Outi

Sabuska kirjoitti...

Huomenta!
Kiitos viimeisestä ;-)
Vieläkota sinun projektiasiin yksin täällä hihittelen tuota projektiasi.. Miehet taitaa olla usein hitaampia liikkeissään, meillä ainakin, siinä ajassa kun meillä mies suunnittelee, minä olen heilunut maalipensselin kanssa ympäri taloa ja maalannut ainakin kolme mööpeliä... Sitten vielä vinoilevat, ettei uskalla silmistään laskea, kun evät tiedä mitä saamme päähämme.. Ihme juttu;-)
Mukavia päiviä ja sisustusiloa Unelmaan!

Noora kirjoitti...

Kauniit sängyt. :)
Ja mä kans sun viitseliäisyyttä ja tarmoa ihastelen ja ihmettelen.Aika nainen oot!

Merja K kirjoitti...

Moikka, kiitos kehuista :) Tosin näin jälkikäteen ajateltuna, en tiedä oliko ihan viisasta tuo sängynkokoaminen, koska siinä oikeasti olisi voinut käydä vahinko. Mutta kun nuo miehet tuntuvat joskus niin hitailta liikkeissään, ihan niinkuin Sabuska kommentoi.

Iloista keskiviikkopäivää!

Tanja kirjoitti...

Hei Merja, kysäisen täältä blogisi kautta jatkovinkkiä itselleni :)

Millä väreillä olet värittänyt tuon Kasperiinan sivuilla olevan nalle-aiheisen kirjontatyön?

Mulla on Tilda-tusseja ja -maaleja, mutta millä tuo kangas kannattaisi värittää? Pakko kysyä neuvoa, jotten ihan pilaa koko työtäni :)

Hanna kirjoitti...

Voi miten ihanalta näyttää!! Tosi kaunis kerrossänky ja muutenkin ihanan näköinen huone.

Merja K kirjoitti...

Moikka Tanya, itse olen värittynyt noita Markal-öljyväripuikoilla eli olen ottanut puikoista siveltimellä väriä ja tuputtanut työhön. Toinen vaihtoehto on ottaa siveltimellä väriä kankaaseen tarkoitetusta leimasimesta. Noista tusseista tai maaleista en valitettavasti tiedä. Kannattaa vaikka kokeille jollekin muulle kankaalle. Ehkä tussin kanssa voisi onnistua niin, että ottaa tussista väriä siveltimeen ja siveltimellä värittää. Kerro kuin kävi :)

Mari kirjoitti...

Kauniilta näyttää tyttöjen huone:)

Mari

Sooloilija kirjoitti...

Kylläpä on kaunis kerrossänky, en ole ehkä kauniimpaa koskaan nähnytkään, ja täyspuuta vielä! Painavakin siis, miten ihmeessä olet jaksanut nostella noita osia??? Kyllä ois minulla jäänyt kokoamatta.. Hattua nostan tuolle työurakallesi!

magi kirjoitti...

Kaunis sänky, kerrassaan!

Hannis kirjoitti...

Voi ei, aivan ihana tuo kerrossänky! Itse oon sitä kans tiiraillut. Kysyin sähköpostilla hintaakin, mutta eipä ole kuulunut vastausta. Vaikka olen itse ottamassa pojille Ikean putkirunkoista kerrossänkyä nyt, olisi kiva tietää paljonko suunnilleen tuo kustantaa?

Maissi kirjoitti...

Hauskaa :´) Olisi ollut mielenkiintoista "päästä kärpäseksi kattosi", kun ähelsit sängyn kanssa, voin kuvitella, ettei mikään helppo juttu!!! Kaunis sänky ja nätti huone jo puolivalmiinakin.

taburetti kirjoitti...

Kiitos kommenteistasi blogissani!!
Koetan sinnitellä vaikka kieltämättä alkaa tämä vähän jo rassaan.
Niinpä sitten ajattelin, että jotain on tehtävä jotta saa itsensä kuntoon, kun ei pelkkä tavallisessa lääkärissä käynti auta.....
no toivotaan, että se tästä .

Oikein ihanaa torstaita sinulle!!!
Jaana

Marja Kristiina kirjoitti...

Olet sitkeä sissi, kumarran syvään! Minulta olisi jäänyt tuo hommeli kesken :-/ Mutta aivan ihanat sängyt!!

Iloa ja aurinkoa sinne!

Nanna kirjoitti...

Kävin tänään Kasperiinassa shoppaamassa kasan Tildaa! Harmi, kun et itse ollut paikalla, mutta tulen toistekkin.
Kiva täti siellä sinua tuurasi kuitenkin :)

Tiia kirjoitti...

Hepsis. Mahtavan tarmokas olet! Ja todella nätti kerrossänky.

Unknown kirjoitti...

ihana sänky tytöille....
itse olen samanlainen, ilman ohjeita rakéntelen kaikki yhteen. mieheni ei osaa tehdä näitä remontti juttuja olleskaan. minä se olen joka remontoi, jopa raskaana tein töitä....... eli tiedän mitä ahresit ;)
muuten uneksin kerran kovasti sinusta. älä vain kysele mitä se oli, olen jo unohtanu sen. mutta sinä se olit ;)

Merja kirjoitti...

Aivan ihania juttuja sulla unelmassa,olen varmaan jo sanonutkin,että unelma on nimensä veroinen :)
ja olet kyllä ansainnut kaiken tämän,ehdottomasti.
Toivotan unelmaisia päiviä,auringonpaistetta ja enkeleitä :)