torstai 22. toukokuuta 2008

Pikku pikku lomanen


Magi kirjoitti äskettäin blogissaan Pariisista ja minulla tuli ihan mieletön kaipuu kyseiseen kaupunkiin. Tein aikoinani työmatkoja sinne useasti ja olemme myös mieheni kanssa tavanneet samaisessa kaupungissa. Satuimme samaan konferensiin syksyllä 1995 ja siitähän se pikku hiljaa lähti :) Tuolla kaupungilla on siis erityinen paikka minun sydämessäni!

Muutenkin Ranska on meille kummallekin yksi suosikkikohteista. Häämatkalla kiersimme viinialueita ja nähtyä tuli mm. Champange, Bourgogne, Bourdeaux, Cognac ja Loiren viinialueet. Varsinkin Champagnen alueella viinikellareissa käyminen oli elämys ja kellareissa muhi shampanjapullo jos toinenkin. Mainittakoon, että olin raskaana tuolloin eli viininmaistelu jäi toisen meistä harteille ja sen en ollut minä ;)

Oheiset kuvat on muutaman vuoden takaa, silloin reissasimme Bourgognessa ja Normandiassa. Bourgognessa kävimme mm. Chablis:n viinialueella, sillä ko. viinit ovat ehdottomia lemppareitani. Vaikuttavinta tuolla reissulla kuitenkin olivat Normandian maihinnousun paikat. Kuvassa näkyvä ranta on se paikka, josta maihinnousu tapahtui. Kävimme myös amerikkalaisten hautausmaalla, jossa oli kymmeniä tuhansia ristejä aivan uskomattoman suorissa riveissä. Sodan järjettömyys konkretisoitui noita ristejä katsoessa. Niin paljon menetettyjä sotilaita, jotka eivät koskaan palanneet meren taakse kotiinsa.

Kuvissa on myös näkyvissä Le Havren uutukainen silta. Kannatti maksaa 20 euroa, jotta pääsi ajamaan sillan edestakaisin - sieltä oli nimittäin huikeat näkymät. Ja aivan mahtava paikka on Mont-St-Michel luostarisaari. Jos ikinä matka suuntautuu siihen suuntaan, kannattaa ehdottamasti käydä tuolla saarella. Wikipediasta voit lukea paikasta lisää.

Mutta takaisin siis tuohon Pariisiin. On nimittäin niin onnellisesti, että meillä oli 10-vuotishääpäivä helmikuussa. Juhlimme sitä pienesti tuolloin, koska ajatuksena oli, että lähtisimme kesäkuun alussa Sorrentoon. Nyt kuitenkin mieli muuttui, koska Unelman kanssa on niin paljon hommaa ja päätimme peruuttaa matkan. Magin blogia lukiessani kuitenkin Pariisin ikävä iski ja niinpä ehdotin miehelleni, että josko kuitenkin lähtisimme sinne. Hyvänä puolena tuossa matkassa olisi se, että kaupunki on tuttu ja nähtyvyydet on nähty. Ei siis ole pakko tehdä mitään. Uudessa matkakohteessa tulee aina paniikki, että on nähtävä ja koettava mahdollisemman paljon ja aikaa kun on vain rajallisesti. Pariisissa voi siis hyvällä omalla tunnolla heittäytyä nauttimaan ihanien katukahviloiden ja loistavien ravintoloiden annista tai vain kuljeskellen ihastella kaupungin tunnelmaa. Ja koska kevät on ollut aika tiukka rypistys meille kummallekin, olemme tosiaankin pikku tauon tarpeessa ilman mitään lomapaniikkia :)

Lentoliput on ostettuna, hotelli on vielä etsinnässä. Pois alta risut ja männynkävyt, täältä tullaan Pariisi!
Melkein jo lomaterveisin Merja

5 kommenttia:

magi kirjoitti...

Huomenta!
Voi miten kauniita kuvia. Minä matkustaisin ehdottomasti kultani kanssa Pariisiin. Romattiseen kaupunkiin!Halaus sinulle!

Maissi kirjoitti...

Moi! Ihanaa, että päädyitte kuitenkin lähtemään. Itse en ole käynyt Pariisissa, mutta haaveena olisi joskus päästä sinnekin. Kyllä matka arjen keskellä tuntuu ihanalta ja varsinkin noin tiukan kevään tohinassa matka maistuu varmasti makealta!

terhipäivikki kirjoitti...

Voi ihana Pariisi :-)
Olen siellä kerran käynyt ja ihastuin kaupunkiin. Sinne on päästävä uudelleen. Oikein mukavaa matkaa!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia ja mukavia juttuja luettavaksi blogissasi ^__^

Blogissani on sinulle haaste! Toivottavasti otat sen vastaan:)

http://blogitus.net/puutarhaunelmia/

Sirkka kirjoitti...

Salut!
Pariisissa voi siis vain heittäytyä..yhdyn siitä lauseesta eteenpäin eli olen samaa mieltä. Tuoreessa muistissa maaliskuulta, ihanat välittömät ystävälliset ihmiset, hyvä ruoka ja latte ja ihania ostospaikkoja , kirjakauppoja ym. Joka kevät sinne on päästävä, siellä se alkaa aikaisemmin ja sit täällä jatkuu...
Onnellisia ja nautinnollisia hetkiä teille sinne Pariisiin!