tiistai 6. tammikuuta 2009

Uusi elämäntapa hakusessa

Näin joulun jälkeen naistenlehtien kannet yrittävät taas motivoida kansaa pudottamaan painoa. Usea nainen, kuten myös minä itse, on aloittanut laihdutuksen ja myöskin yllättävän pian sen lopettanut. Pikkuhiljaa kiloja on tullut tuplasti, jopa triplasti sen verran lisää, kuin mitä pikakuurilla sai tiputettua. Mieleeni muistuu mm. eräs kaalikeittokerta, eipähän olen sen jälkeen tarvinnut kaalikeittoa syödä :)
Itselläni on taipumusta verenpaineeseen ja vaikka kiloja ei ole tällä hetkellä hirvittävän paljon, on niitä kuitenkin 5-8 kg liikaa. En jaksa enää vaivautua laihduttamaan, mutta huomaan näin neljänkympin rajapyykin ylitettyäni, että alan yhä enemmän miettiä elämänlaatuani ja sitä missä kunnossa olen 20 vuoden kuluttua. Olen tullut siihen tulokseen, että jotain tarvitsisi oikeasti tehdä.
Kerroin huoleni aiemmin syksyllä ihanalle Siirille (Sirpa) Olonilosta ja hän kertoi olevansa suunnittelemassa uutta elämäntapavalmennuskurssia parin yhteistyötahon kanssa. Kiinnostuin kovasti tästä kurssista ja annoin tontulle kurssista joululahjavinkin. Tonttu oli onneksi ollut kuulolla ja joulupukki toi minulle joululahjaksi kurssiosallistumisen.
Ilokseni huomasin myös lomalta palattuani, että ko. kurssia oli jo testattu uusimmassa Anna-lehdessä. Tulokset kuulostivat hyviltä ja odotankin innolla tulevaa torstaita, jolloin kurssi alkaa. Kurssimottonani on, että en halua laihduttaa, vaan muuttaa elämäntapojani. Haluan olla pirteämpi, jaksavampi, terveempi, elämäniloisempi ja siinä sivussa toivottavasti myös joku kilo tippuu. Katsotaan kuinka meikäläisen käy, ainakin motivaatio on korkella. Kerron kurssin etenemisestä, kunhan se pääse vauhtiin.
Terkuin Merja

8 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Tuo kuulostaa ihan terveelliseltä meiningiltä.
Moni aloittaa elämäntaparemonttinsa liian ryppyotsaisena.

Hymyillen se on aloitettava. =)

Mari kirjoitti...

Kyllä minunkin täytyy nyt alkaa ryhdistäytyä... Sairastelu on ollut liikaa lenkkeilyn esteenä. Tsemppiä sinne:)

Aatulan Äiskä kirjoitti...

Kuulostaapa hyvälle tuo kurssi, voisi olla moinen hyvä potku takalistoon myös minulle;) Just eilen juttelin serkkuni kanssa samaisesta asiasta, ikä alkaa painaa ellen kohta OIKEASTI jotain tee. Elelen näet edelleen kuin parikymppisenä, tyytyväisenä suklaata mussuttaen ja viimeisen palan kohdalla alkaa ahdistus, pelko diabeteksestä. Eli jotain pitää tehdä. Tsemppiä sulle!

Nina kirjoitti...

Auts, potku suoraan palleaan sillä täällä ollaan Atkinsilla oltu jo yksi piiiitkä viikko. Auttelin Petriä suklaiden pakkaushommissa muutenkin kuin pakkaamalla ja kaskas sillai sain kuin sainkin painoa TAAS nousemaan. ALEsta kävin ostamassa liian pieniä vaatteita joten nyt on PAKKO laihtua. Tulee kyllä kalliiksi tämä jatkuva jojoilu. Mulla siis tasan kaksi vuotta aikaa noihin elämäntavaksi terveellisyysjuttuihin. Huoh...

Merja K kirjoitti...

Heips, kiitos kannustavista kommenteista :)

Sirpa Olonilosta taitaa muuten olla perjantaiaamuna aamutv:ssä, joten ammattimaisen coachin huomassa ollaan..

Hallatar, olen samaa meiltä, että ryppyotsaisuus jorpakkoon ja iloista asenetta peliin. Kilot ovat tulleet pitkän ajan kuluessa, joten ne kait lähtevätkin hitaasti.

Mari, sairaana ei kyllä kannata urheilla, joten parannathan ensin itsesi

Aatulan Äiskä, kukaan meistä ei nuorene ja sama vika täällä, että peilistä mukamas katsoo vieläkin se parikymppinen pimu :)

Nina, olen yrittänyt käydä kommentoimassa blogiisi, mutta en pystynyt jättämään kommenttia. Joo ja ne suklaat on todella vaikeita vastustaa, sympatiseeraan kyllä ongelmaasi.

Nina kirjoitti...

Kiva kun kerroit- on vaan jäänyt blogi vähän vaiheeseen, mutta yritin ainakin muuttaa asetuksia ja juu-perjantaina otan kameran mukaan (tiedät kyllä minne) ja otan muutaman kuvan ja hmmm...kokeilen aloittaa tarinan, sillä pyörät pyörii...

Matroskin kirjoitti...

Moni nainen laihduttaa, mutta tärkeää olisi miettiä myös luuntiheyttä, osteoporoosista povataan uutta kansantautia. Minä en ikinä muista ottaa kalkkia. Tyhmää kun pillerillä päivässä voisi vaikuttaa tosi paljon elämänlaatuunsa vanhana.

Maissi kirjoitti...

Hei Merja!! Oikein hyvää tätä vuotta sinulle ja perheellesi. pienoisen hiljaiselon jälkeen palailen blogien pariin. Harmittaa, kun minulta jäi tuo edellisen postauksen kommentointi ja arvonta väliin.

Ihanalta kuulostaa lomanne. Rentoa menoa ja aurinkoa, voi kun ihanaa..

Leevin ruoka-aineallergioiden alettua muutin reilusti omiakin ruokailutottumuksia ja sain painoa tippumaan jopa kymmenen kiloa. Nyt kun oli joulu ja töihin paluu heti siihen kaupan päälle, tuntuu, että kiloja on hiipinyt vyötäisille. Nyt pitäisi saada loppumaan tämä oravanpyörä syömisten suhteen. Töissä vaan tuppaa olemaan kaikenlaisia herkkuja tarjolla, vähän väliä joku tuo. Kahvia juodaan useaan kertaan ja mieli tekee joka kerta ottaa hyväskääkin. Pitäisi oppia uuteen elämäntapaan ja päättää, että kerran päivässä hyväskä.. Vaikeaa :´) Tsemppiä kurssille. Kuulosti mielenkiintoiselta ja hyvä lahjaidea. Mukavaa viikkoa!