perjantai 28. joulukuuta 2012

Kokkausta


Välillä täällä blogissani muutakin kuin askartelua ja värkkäystä. Ei silti, etteikö sormeni syyhyäisi ja mielessä risteilisi ideoita ideoiden perään, mutta yritän tietoisesti pitää pientä lomaa ja palata jälleen askartelujen ääreen tammikuussa.

Meillä on ihana teini, välillä todella raivostuttava, mutta useimmiten ihana, iloinen & erittäin reipas :) Hän on myös intohimoinen kokkaaja ja hemmottelee perhettään silloin tällöin herkullisilla kokkauksillaan.

Teinimme vietti äskettäin synttäreitään ja kun kysyimme häneltä, mitä hän haluaisi synttärilahjaksi, vastaus oli pastakone. Kiinni veti, koska tällaisesta lahjastahan hyötyy koko perhe :)


Eilen saimme nauttia ensimmäisen ihanan tuorepasta-aterian. Tuoksu oli kuin aidossa italialaisessa ravintolassa, kun tulimme Mr Järjen kanssa asioilta kotiin. Meille tarjoillun tuorepastan ja pomodorokastikkeen ohje löytyy Leila Lindholmin "Vielä yksi pala" -keittokirjasta. Ihanien ruokaohjeiden lisäksi ko. kirjassa on todella kauniita kuvia, kurkkaapa kirjakaupassa :) 


Keittokirja ja keittokirjateline ovat teinin joululahjoja, kiva että nekin tulivat heti käyttöön. Ja ateria - taivaallinen! Valitettavasti hotkaisimme ruoan niin nopeasti, että en ehtinyt kuvata itse ateriaa ;)

Näissä tunnelmissa jatkan leppoisaa lomailua. Iloista tulevaa viikonloppua!

Terkuin Merja

11 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Ihanaa,kokki lähellä! Mukavia loppuvuoden päiviä.

Henkkumaaria kirjoitti...

Aivan ihania ovat nämä teinien tuotokset! Ja niin järkevä lahjatoive! Toivottavasti innostus jatkuu tulevinakin vuosina.

Merja K kirjoitti...

Hanni, niinpä, nautin niin kauan kuin tätä kestää :) Iloista uuden vuoden odotusta sinulle!

Henkkumaaria, samaa toivon minäkin :)

VillaVaahtokarkki kirjoitti...

Ihana kokki teillä! Täälläkin oli 13v.:n toivelistalla keittokirja. Nyt vain odottelen ulkoistavani keittohommat hänelle:) Mukavaa vuodenvaihdetta toivottelen!

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Onnellista loppuvuotta! :)

AnniK kirjoitti...

Voi, miksi meidän nuoret eivät ole kiinnostuneita keittiöhommista ?
Ihanaa vaihtelua kun pääsee valmiiseen pöytään maistelemaan herkullista ruokaa.
Mukavaa päivää!

Rouva Kivitikka kirjoitti...

Kyllä kelpaa!
Meilläkin teinit välillä innostuvat keittiöhommista, harmittavan harvoin :-)

Unknown kirjoitti...

Kun teinit on jostain innostuneita, niin tärkeintä onkin tukea ja kannustaa heitä siinä touhussa. Kiinnostukset vaihtelee ja muuttuu mutta kyllä niistä aina jotain tarttuu elämään mukaankin :)

Katja kirjoitti...

Ihana lukea tuollaisista innostuneista nuorista! Ihan liian usein yleistetään negatiivisia asioita ja teinejä yhteen.

(Teinien kanssa työskentelyssä on ihan parasta se, kun saa ne innostumaan jostain. Tai kun teini sanoo, että voi kun sä olisit mun äiti, vaikka mun osani onkin olla välillä ikävä ihminen ja asettaa rajoja.)

Hanni kirjoitti...

Vaude, mahtavaa, kun teillä on perheessä kokki :) ja mahtavat vempaimet.
Meillä ei toistaiseksi kumpikaan isommista ole vaikuttanut kiinnostuneelta kokkaamaan, vaikka se olisi mun salainen haave, että saataisiin lisäkokkeja perheeseen. Siis mun ja miehen lisäksi ;)

Merja K kirjoitti...

Heissan & kiitos kivoista kommenteista!

Iloa teidän kaikkien loppuvuoden päiviin :)