tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kevättä Kööpenhaminassa


Vietimme Mr Järjen kanssa ihanan virkistävän, energisoivan ja iloisen viikonlopun keväisessä Kööpenhaminassa. Kävelimme ympäri kaupunkia entuudestaan tuntemattomia paikkoja kierrellen, istuimme kivoissa kahviloissa ja ravintoloissa ja visiteerasimme muutamissa nähtävyyksissä. Shoppailu oli vähäistä ja yllättävän maltillista, tällä kertaa agendalla oli paljon muuta :)

Aloitimme matkamme "vuoristorata-ajelulla" metrolla. Olen käynyt Köpiksessä ennenkin, mutta aiemmin olemme aina ottaneet lentokentältä junan päärautatieasemalle. Metro meni kuitenkin kätevästi hotellimme lähistölle ja niinpä hyppäsimme metron kyytiin. Kööpenhaminassa on ilman kuljettajaa kulkevat metrot ja säntäsinkin heti etupenkkiin, josta on iso ikkunat ulos.
 

Hotellimme sijaitsi Nyhavnin lähistöllä meren rannassa. Hotelli on yli kaksisataa vuotta vanha entinen varastorakennus ja se on kauniisti restauroitu. Mm. huoneissa oli näkyvissä upeat ja muhkeat puupalkit.


Hotellihuoneemme ikkunasta näkyi uusi oopperatalo. Talon on lahjoittanut upporikas laivanvarustaja Mærsk Møller vuonna 2005 ja sen on suunnitellut Henning Larsen. Talo ei kuulemma miellytä kaikkia ja siitä käydään edelleenkin polemiikkia. Omasta mielestäni talo näytti päivällä tylsältä, mutta iltavalaistuksessa se oli upea! Amalienborg on vaikuttava neljän rokokoopalatsin ja Euroopan uljaimpiin kuuluvan aukion kokonaisuus. Linna oli aivan hotellimme naapurustossa ja ajattelin piipahtaa Margareetan luona päiväkaffella. Tupsuhattuiset sotilaat tuskin olisivat olleet kyläilyajatuksestani kovin otettuja ja niinpä tyydyin valokuvaamiseen tällä kertaa. 


Kun kerran päiväkaffet Margareetan kanssa jäivät väliin, menimme Nyhavin vieressä olevaan Told & Snaps 2 ravintolaan, joka sijaitsee Toldbodgadella. Ravintolan listalta löytyy ihania tanskalaisia smørrebrødeja ja snapseja. Menimme ravintolaan perjantai-iltapäivänä kolmen maissa ja puheensorinan volyymista päätellen ravintolan antimista oli jo ehditty nauttia. Itse ravintola on vain auki klo 16 saakka arkipäivisin (en tiedä viikonlopuista), joten moni oli aloittanut viikonlopun vieton vähän etuajassa :) Paikka oli tosi hauska, suosittelen.

Jatkan Köpiksen tarinalla toisella kertaa, nyt on pakko siirtyä lopputyön kimppuun. Paljon on vielä tekemättä ja ambitiotasoni näköjään nousee työtä tehdessäni. Onneksi tässä on vielä muutama päivä aikaa.. Palaamisiin!

Tiistaiterkuin Merja

13 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voi, kiitos matkasta Köpikseen!!
Arvaa alkoiko tehdä mieli tuonne..:))

Merja K kirjoitti...

Heissan Irmastiina, Köpis on kyllä hieno kaupunki ja vielä niin lähelläkin. Tykkään kovasti siitä :)

Virpi kirjoitti...

Ihana hotellihuone! Tuonne minäkin tahdon ja oisinki kyllä niin loman tarpeessa :) Tsemppiä lopputyön tekoon!

Nonna kirjoitti...

Auts, olisipa ihana mennä täältä lumen keskeltä keväiseen Köpikseen. Oliko jo kevät ja kukkivatko kukat?

Tuo metrokuva näytti tutulta. Samasta näkymästä nautittiin viime reissulla!

Merja K kirjoitti...

Virpi, kiitos, tsemppiä tarvitaan. Melkoista pusertamista, mutta eiköhän lopputulos palkitse :)

Nonna, narsissit puskivat jo maasta ja puistoissa alkoi nurmikko pikkuhiljaa vihertää. Varsinkin sunnuntaina ilma oli todella keväinen

Nina kirjoitti...

Viimeksi mekin keskityttiin pelkästään kuljeksimaan pitkin kaupunkia ja samat kaupat tuolla pääosin on kuin täälläkin mutta ne ruokapaikat on just ihania..mun tekisi mieli Tukholmaan! (kunhan toivun ensin tästä matkaväsymyksestä).

Merja K kirjoitti...

Jeps, varsinkin Strøket on täynnä ihan samoja liikkeitä kuin Suomessakin. Illums Blolighusin olisin tosin voinut tyhjentää kokonaan! Löysin muutaman kivan pikkukaupan kaupungilta, onneksi olivat kiinni ;)

Hanna kirjoitti...

Köpis on kyllä ihana, siellä on tullut käytyä monta kertaa. Täytyypä ottaa ylös tuo hotellihuone, näyttää tosi kivala :)

Rilla kirjoitti...

Tää oli kiva!! Meilläkin suunnitteilla Köpiksen reissua - jos ees sen verran venyis jonnekin tässä kevään aikana.
Kelpaisi siis :D

Merja K kirjoitti...

Hanna, Köpis on siitä kiva, että sinne on niin lyhyt matka. Ja ihailen tanskalaisten rentoutta, miten ne osaa :)

Rilla, toivottavasti ehditte, pieni viikonloppupyrähdys piristää kummasti

Intianminttu kirjoitti...

Kohde, josta olen haaveillut monesti, mutta vielä en ole sinne asti ennättänyt...vaikka noin lähellä onkin! Tunnelmallinen hotskuhuone teillä. Jään odottelemaan lisää kuvia...

Päm kirjoitti...

Ihanan reissun olette tehneet! :) Meillä kesällä aikomus lähteä asuntoautolla Saksaan ja Ranskaan, matkalla tietty ainakin Tanska. Ihanalta paikalta näyttää :)

Kivaa viikon jatkoa!

Merja K kirjoitti...

Intianminttu, pyrähdäpä joskus Kööpenhaminaan, kaupungin rentous on ilahduttavaa :)

Päm, meillä on vielä kesälomasuunnitelmat tekemättä. Pitäisi kai kohta alkaa miettiä. Teidän reissu kuulostaa kivalta :)