tiistai 15. maaliskuuta 2011

Matkakuumeilua


Näin aina keväisin, kun räystäät alkavat tippua ja kevätaurinko paljastaa likaiset ikkunat, minulle nousee ihan armoton matkakuume. Kaivan lomakuvat aikaisemmilta vuosilta esille ja alan unelmoida seuraavasta matkasta. 

Olemme reissanneet koko perheen voimin Euroopassa useaan kertaan ja yleensä matkamme suuntautuvat Italiaan, Espanjaan tai Ranskaan. Meidän perheelle parhaaksi ja myös kustannustehokkaaksi "lomakonseptiksi" on osoittautunut reittilennot, vuokrattu auto ja asunto. Ja yleensä talo sellaisesta paikasta, josta on lyhyehköt välimatkat autolla hurautettavaksi nähtävyyksiin, huvipuistoon, eläintarhaan tms. aktiviteetteihin.

Mr Järjen ja minun alkutaipaleella meillä oli melkoista vääntöä lomallelähtötunnelmissa. Minulla oli tapana ottaa matkalaukku esille keskelle olohuoneen lattiaa viikko ennen matkaa ja pakkailla sekä fiilistellä tavaroita matkalaukkuun pikkuhiljaa. Pakkasin ja purin useampaan kertaan :) Mr Järki taas aloitti pakkaamisen siinä vaiheessa, kun minä olisin halunnut olla jo lentokentällä. 

Rakastan lentokentän tunnelmaa, minusta on ihanaa kierrellä rauhassa kaupoissa, istua kahvilassa ja tarkkailla ihmisiä. Mr Järki taas ei moisesta piittaa. Toisaalta ymmärrän hyvin, jos on joka viikko reissussa, on siitä glamour kaukana. Kun emme siis oikein päässeet lähtöaikataulusta yksimielisyyteen, ehdotin, että menisimme eri matkaa kentälle ;) No siihen emme sentäs ihan päätyneet ja nykyään meillä pakkaa kaikkien laukut edellisenä iltana Mr Järki, kunhan jokainen kiikuttaa hänelle oman vaatepinkkansa. Kentälle lähdetään hyvissä ajoin, jolloin ehdin hyvin kierrellä ja fiilistellä lentokentällä.

Ja nyt kun tänään taas kerran niitä lomakuvia kaivelin, laitan tähän juttua yhdestä kauneimmasta paikasta, joissa olen ollut, nimittäin Amalfi-rannikosta Italiassa. Olimme siellä toissa kesänä ja silloin juttua blogiini paikasta kirjoitinkin. Skippaa siis nämä jorinat, jos ne ovat jo tuttua tarinaa.

Lensimme heinäkuussa Roomaan, jossa vietimme yhden päivän meno- ja pari päivää paluumatkalla. Vuokrasimme auton lentokentältä ja Mr Järjen puhelimen ja Google Maps:n kanssa suunnistimme Roomassa hotelliimme. Se olikin aika villiä touhua :)  Seuraavana päivänä jatkoimme matkaa kohti Sorrentoa ja matka oli moottoritietä pitkin erittäin sujuva.


Ensimmäinen näkymä Sorrentosta on kaunis. Tie mutkittelee ylhäältä vuoren rinnettä alas ja Sorrento aukeaa alhaalla yllättäen. Mahtavat kalliot ympäröivät kaupunkia mereltä päin.


Vuokratalomme oli korkealla vuoren rinteellä ja talon pihalta näkyi Napolinlahdelle ja Caprin saarelle. 


Puutarha oli hyvin hoidettu ja vehreä, uima-allas kruunasi ainakin lasten mielestä loman :)


Yhtenä päivänä ajoimme Positanoon ja se on uskomattoman viehättävä pieni kaupunki. Jos sinne menee autolla, kannattaa auto parkkeerata heti kun P-merkki näkyy. Tiet ovat yksisuuntaisia ja pian huomaakin jo ajaneensa kaupungin läpi ja ohi.


Caprin saarelle pääsee kätevästi ja joutuisasti laivalla. Anacaprilta, joka on saaren toinen kaupunki ja sijaitsee ylhäällä vuoren päällä, on huikeat näkymät alas. Capri on todella kaunis saari ja haluan käydä siellä ehdottomasti uudestaan. 

Pompeji on vaikuttava kokemus. Kaupunki jäi Vesuviuksen purkauksen alle vuonna 79 ja sitä on kaivettu esiin vähävähältä. Epäillään, että ensimmäisiä kaivauksia olisi tehty 1500-luvulla aarteiden löytymisen toivossa ja edelleenkin kaupungista on esiinkaivamatta noin kolmannes. Pompejiin ei kannata mennä kovin kuumana päivänä, varsinkaan jos tuulenvirettä ei ole lainkaan. Se on oikea pätsi!


Napolinlahdella näkee veneitä, jahteja ja laivoja joka lähtöön. Niiden omistajilla ei taida olla pikkurahan puutetta :)


Auringonlaskut ovat huikaisevia. Meri kylpee kullassa ja aurinko on kuin suuri tulipallo.


Sen pituinen se ja tulipahan sepustus. Ei ollut tarkoitus romaania kirjoittaa ja ensi kerralla lupaankin kirjoittaa vähän lyhyemmin ;) Ja onneksi parannuskeinona matkakuumeeseen on koko perheelle varattuna matka täksi kevääksi, arvauksia mihin se suuntautuu. Maa on edelleenkin yksi noista, jotka jo aiemmin mainitsin, mutta mikä on kaupunki?

Tiistaiterkuin Merja

12 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

IHania kuvia, kyllä näillä saa aikaan suurenkin matkakuumeen :)

Teija kirjoitti...

Oioi mitkä kuvat! Mullekin tuli kauhee matkakuume, mutta lääkettä ei oo kyllä hetkeen luvassa! Anoppi onkin kehunut noita Sorrenton ja Positanon maisemia.

Krisse kirjoitti...

Kiva kuvakavalkaadi , kuin postikortteja olisit meille lähettänyt.

Merja K kirjoitti...

Johanna, näin on, ainakin allekirjoittaneen kohdalla :)

Teija, teillä on ihana kesä muuten tulossa, joten ehtiihän noita matkoja myöhemminkin ;) Eikä ole anoppi kehunut turhaan, noilla seuduilla on todellakin aivan mielettömän kaunista

Krisse, hih, hauska oivallus. Ei tullut itselle mieleen, mutta tosiaankin nuo kuvakollaasit ovat kuin postikortteja

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Oih, arvaa vaan iskikö lomakuume!!
Ihania kuvia. Ja tuosta pakkaamisesta, että kyllä Mr Järki on niin tyypillinen mies, kuin olla voi..:))

Nina kirjoitti...

Oih ja voih, mitä kuvia! Kerrassaan upeita maisemia!
Matkakuumehan näistä nousee!
Ja tiedän kokemuksesta, että pakkaaminen on aina melkoinen show, mutta minkäs tekee. Ja toinen show odottelee, kun palaa matkalta kotiin ja pitäisi se matkalaukku purkaa... ;)

Saila kirjoitti...

Wautsiwau mitä kuvia! Matkakuumetta pukkaa, mut onneksi seuraava reissu on jo buukattu vaihteeksi Barcelonaan (vaihteeksi ja vaihteeksi, olinhan siellä viimeksi viime lokakuussa). Mutta seuraava kohde vois kyllä olla Italia!

Merja K kirjoitti...

Irmastiina, miehellä taitaa olla vähän eri käsitys pakkaamisesta ;)

Nina, niinpä, unohdin koko pyykkirumban. Se on tosiaankin melkoinen urakka..

Saila, sama suunta meilläkin vielä kevään mittaan. Barcelona on mahtava kaupunki :)

Eeviregina kirjoitti...

Olipa ihania kuvia ja toivat muistoja lähes 25 vuoden takaa!
Amalfin rannikko on kyllä upea, Sorrento, Positano, Capri... Ihan pakko olis päästä sinne joskus uudelleen.
Yleensäkin tykkään Italiasta, pohjoisesta etelään joka maakunnasta jossa olemme käyneet. Viimeksi olimme pääsiäisenä Roomassa.
Kreikka on toinen suosikki, josta onkin blogissani kuvia.
Aurinkoista kevättä!

Nina kirjoitti...

Ei hitsi et ois sanonut et noi kuvat oli Italiasta! Luulin että se on jo niiiin nähty;). Mahtavia maisemia, huh. Ja ihania kaffiloita, jäätelöä..vaatekauppoja uiui. Me suunnitellaan kans uutta matkaa (tänne) vaik ei olla ees tultu vielä pois;).

Merja K kirjoitti...

Eeviregina, Italia on tosiaankin kaunis ja monipuolinen matkakohde. Ja kiitos Kreikka-vinkistä, täytyykin käydä kurkkaamassa kuvia :)

Nina, missä kaukana oikein olette? Hauskaa lomaa anyway, toivottavasti säät suosivat!

Miia kirjoitti...

Upeita kuvia! Matkakuume se valtaa täälläkin, ollaan suunniteltu elokuulle Maltaa..