keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Suklaatia ja mustaakin mustempi joutsen


Ei ehkä kannattaisi mennä elokuviin, jos ei tiedä elokuvasta juurikaan mitään. Tai tietää jotakin, mutta olettaa ihan muuta. Näin kävi minulle ja ystävälleni eilen.

Treffasimme ystäväni kanssa pitkästä aikaa, kävimme syömässä kivassa paikassa ja illan päätteeksi menimme katsomaan "Black Swan" elokuvan. En ymmärrä, miten olenkin onnistunut olemaan lukematta arvostelua tms. kirjoitusta elokuvan juonenkäänteistä. Tiesin ainoastaan, että elokuvassa näyttelee ja tanssii loistavasti Natalie Portman ja että elokuvassa on kyse balettimaailman kilpailusta.

Ja kuinkas sitten kävikään.. Elokuva oli piinava ja se piti pihdeissään alusta lopputeksteihin. Odotin elokuvalta jotain ihan muuta ja elokuva suorastaan ahdisti. Mutta jos pitää psykologisista trillereistä, niin tämä on juuri oikea elokuva. Elokuvasta tuli muuten vähän samanlainen fiilis kuin aikoinaan "Vaarallinen suhde" elokuvasta, jossa kohtalokas syrjähyppy muuttui melkoiseksi trilleriksi. Muistatteko Douglasin ja Closen? Oletko sinä nähnyt "Black Swanin", mitä pidit?

Onneksi Mr Järki oli ostanut minulle naistenpäivän kunniaksi suklaatia ja se hiukan helpotti oloa :) Aionkin aloittaa tämän päivän kahvilla ja suklaalla, way to go! Jos ei suklaalla päivä ohjaudu oikealle uralle niin millä sitten, kysynpähän vaan!

Keskiviikkoterkuin Merja

16 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Just kattelin aamulla leffailmotuksia sillä silmällä et tahtois jotain mennä kattoo pitkästä aikaa ja mietin tota leffaa, hyvä kun selvis sun avulla et se vois olla katottava :)
Toi suklaa aamupala kyl maistuis; olipa sulla huomaavainen mies !

Merja K kirjoitti...

Riitta, elokuva oli taidokkaasti tehty. Ja jos pitää piinaavista trillereistä, niin tämä on juuri se elokuva ! Hauskaa elokuvailtaa

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

En ole kyseistä elokuvaa nähnyt, enkä taida mennä katsomaankaan. Jos menen elokuviin, haluan saada nauttia elokuvasta ja kertomastasi päätellen tuo elokuva ei ole sellainen, jonka katsottuaan, elää koko illan "elokuvassa".

eve kirjoitti...

Minulle hyvä elokuva tarkoittaa sitä, että unohtaa totaalisesti kaiken muun. Black Swan teki juuri niin. Elokuvan loputtua tulee sellainen olo, että huh... missäs olinkaan...

Mä tykkäsin kovasti!

Merja K kirjoitti...

Irmastiina, näin elokuvasta untakin, joten oli vähän liian rankka kokemus minulle juuri nyt :(

Eve, tuota elokuva parhaimmillaan onkin, itse en valitettavasti päässyt siihen olotilaan. Tosin oma vikani, kun en lukenut elokuvasta etukäteen. No vahingosta viisastuneena ensi kerralla toisin :)

Johanna kirjoitti...

Harmi, että elokuva osoittautui erilaiseksi. Itsekin olen miettinyt tuon leffan katsomista mutta enpä taidakaan mennä :)

Vekarus kirjoitti...

Voi kurjuus!

Ihania lehtikansioita olet tehnyt! Laitoitko lakkaa myös päälle? Huolittelitko kankaan reunat jotenkin vai riittääkö ihan vain lakka?

Meidän pumppumme on Daikin Nordic, isoin malli ja tähän toiseen versioon pumpusta olemme olleet tyytyväisiä eli voin suositella.

Kotivalo kirjoitti...

Sii hyvä että valaisit. Minäkään en ole tiennyt, että se on trilleri. Olisin myös luullut meneväni baletin kaunista ja stressaavaa elämää katsomaan... Mutta, aion silti mennä, vaikka vaakakupissa myös yöunet = )

Tingeling-Maija kirjoitti...

Just tänään luin lehdestä ko elokuvan arvostelut, ja täytyy myös sanoa että olin jokseenkin yllättyny että kyseessä onki psykologinen trilleri. Mutta sehän sopii mulle =D T.Psykologisten sekasoppien ylin ystävä =D
Toivottavasti suklaat auttoi pistämään leffan poikki ja tuomaan rentouttavat unet tilalle <3

Sanna-Mari kirjoitti...

Kuulin ko. leffasta eka kerran kaverilta joka kävi sen het tuoreeltaan kanssa kattomassa. Ei kyllä vaikuta yhtään sellaselta että jaksasin kattoo. Yleensäkin mikään oscarkama ei oo mun makuun olleskaa :P Tykkään paaaljon kevyemmästä hötöstä (+ räiskeestä) jota ei tartte pohdiskella juur olleskaan (poikkeuksiakin on kyllä).

Kivaa päivän jatkoo! :)

Merja K kirjoitti...

Johanna, ehkä kannattaa katsoa traileri ensin, niin minunkin olisi pitänyt tehdä.

Vekarus, vedin lakan myös kankaan päälle, reunoja en huolitellut mitenkään, lakka riittää. Kiitos pumppuvinkistä :)

Kotivalo, minäkin olisi ehkä osannut suhtautua vähän toisin, jos odotukset olisivat olleet kohdallaan, heh

Merja K kirjoitti...

Maija, suklaa on hyvä lääke melkein kaikkeen, kyllä auttoi :)

Sanna-Mari, tämän hetkisellä mielentilallani minuunkin uppoaisi kunnon höttö. Sellainen aivot narikkaan tyyppinen leffa olisi nyt poikaa

Louise kirjoitti...

En bra man denna MR Järki ;) Väntar ännu på Black Swan!

Merja K kirjoitti...

Louise, niinpä :)

Ansku kirjoitti...

Huuuuui.Minä olen tiennyt kyseisestä leffasta, että on aika ahdistavaa laatua. Mulle kävi samanlain ku lähin kaverin seuraksi katsomaan "mitä tahansa" ku Jared Leto oli pääosassa. Mr.nobody yllätti mut ahdistavuudellaan ja sekavuudellaan..huh.Ei tod. mikään nautinnollinen leffailta ollu.

Merja K kirjoitti...

Ansku, en yleensä mene tällä tavalla leffaan, yleensä otan jotain selvää ko. elokuvasta. Tästä leffasta minulla oli vaan "mukamas" niin selkeä odotusarvo, että en enää vaivautunut lukemaan lisää. No metsään meni ;)