maanantai 7. maaliskuuta 2011

Lehtikoteloiden tuunausta


En ole ehkä koskaan hämmentynyt missään kangaskaupassa niinkuin hämmennyin viime perjantaina Tammiston Eurokankaassa. Amy Butlerin kankaat olivat nimittäin niin täynnä väriä ja elämää. Kiersin ja kaarsin kangaspakkoja melkein tunnin ajan, koska valitseminen tuntui mahdottomalta tehtävältä. OIisin halunnut kaikista kankaista palan, mutta kankaiden metrihinta esti tehokkaasti tämän haaveen toteuttamisen. Oli myös hauska huomata, että kaikkien muidenkin kankaita ihastelevien reaktio oli omani kaltainen - huokailua ja valitsemisen vaikeutta :)


 Lopulta kuitenkin päädyin neljään Butlerin kankaaseen. Aika maltillista vai mitä :)

 

Palakankaissa oli myös herkullisia kuoseja, joten ostin myös niitä. Mitäs näistä sitten syntyisikään?


Pyörittelin eilen kankaita käsissäni ja ensimmäiseksi projektiksi valikoitui pahvisten lehtikoteloiden päällystäminen kankailla. Decoupage-lakkaa kehiin ja kankaat kiinni koteloihin. Hmm, halusin koteloihin myös liitutaulumaalilla maalatut nimilaput, mutta vaneria ei ollut lähimaillakaan. Niinpä leikkasin paksusta pahvista laput, pohjamaalasin ne ja lopuksi vielä sudin liitutaulumaalia pintaan. Laput kiinni kaksipuolisella teipillä ja kas vain, sehän toimii! Tositosi märiksi noita nimilappuja ei voine lotrata, sitä ne tuskin kestävät.


Kaiken kaikkiaan minulla on viisi koteloa työnalla, tässä siis ensimmäiset kaksi. Ihanaa askartelu- ja väriterapiaa, sain näistä kuoseista paljon iloa ja energiaa :)

Uusi viikko, uudet jutut!

Maanantaiterkuin Merja

8 kommenttia:

Nonna kirjoitti...

Oi miten ihania niistä tuli! Nuo Butlerin kankaat on tosi kauniin värisiä!

Minäkin ostin viikonloppuna liitutaulumaalia ja nyt odottelen sopivaa inspistä, että pääsen sutimaan sitä sinne tänne.

Heidi kirjoitti...

Tosi kivan näköiset lehtikotelot tuli! Onneksi meidän lähin Eurokangas on aika hyvän ajomatkan päässä ;)

päivi kirjoitti...

Upean näköiset!
kankaat ovat tosi ihanan näköisiä... harmi kun eurokangas on täältä tuntien ajomatkan päässä:(
liitutaulu maali on kätevää, pojan huone sai sitä
osakseen viikonloppuna!

kivaa uutta ja idearikasta viikkoa sinulle<3

maanantaiterkut
Päivi

Saila kirjoitti...

Ompas vain viehkeät kotelot ja nuo Amy Butlerin kankaat on kyllä jotain syötävän ihanaa! Onneksi meilläki lähin eurokangas on 100 kilsan päässä, niin ei tartte lähtä köyhtymään enempää ;).

Merja K kirjoitti...

Nonna, minun maali on jo kolme vuotta vanhaa, mutta hyvin näyttää vielä toimivan :)

Heidi, kannattaa käydä ihastelemassa noita kankaita, ne ovat tosi kauniita

Päivi, itse tykkään kovasti tuosta maalista. Helppo- ja monikäyttöistä, seuraavaksi teen varmaankin liitutaulun keittiöön. Sille olisi tarvetta..

Saila, välillä toivon, että kaupat olisivat minullakin vähän kauempana ;)

Sanna-Mari kirjoitti...

En ookkaan hoksannu, että kankaallakin voi lehtikoteloita päällystää. Tapetilla oon joskus. Pitääpä laittaa korvan taa :)

Merja K kirjoitti...

Sanna-Mari, kankailla päällystäminen on tosi helppoa, kunhan vaan levittää tarpeeksi decoupage-lakkaa esineen pintaan. Jos lakkaa ei ole tarpeeksi, kangas ei tartu kunnolla kiinni ja tulee kuplia

Anonyymi kirjoitti...

Good web site you have got here.. It's hard to find high quality writing like yours these days. I really appreciate individuals like you! Take care!!

Review my blog post - cellulite treatment cream