tiistai 15. joulukuuta 2009

Joulukalenterin luukku nro 15
Pidän kovasti erilaisista säilytyspussukoista ja varsinkin Villa Unelmassa niitä on paljon käytössä. Nämä pussukat ovat helppoja ja nopeita tehdä. Kankaat olen ostanut Ikeasta, siellä on ainakin aikaisemmin ollut mukavasti sopuhintaisia raitakankaita.

Ompeluohjeeni ei ole maailman parhaita, mutta yrittäkää saada tolkkua :)

Tarvitset:
* raitakangasta
* ruutukangasta
* kovikekangasta
* pitsiä
* nauhaa

Sydänpussukat:
Leikkaa raitakankaasta noin 66 cm x 36 cm cm kokoinen pala. Silitä kankaan taakse, josta leikkaat sydämen, kovikekangasta sopivan kokoinen pala ja leikkaa sydän kankaasta. Itse käytän kovikangasta, jossa on liima molemmilla puolilla. Tällöin kuvio on helppo kiinnittää silittämällä myös aluskankaaseen. Silittämisen jälkeen siksakkaa sydän pohjakankaaseen kiinni tiheällä siksakilla.

Käännä kangas kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain, ompele pitkä sivu ja pohja kiinni. Jos et käytä saumuria, muistathan huolitella reunat siksakilla. Ompele yläreunaan ruutukankaasta reunus (korkeus n. 7 cm) ja ompele siihen myös nauhakuja. Pujota nauhakujaan nauha.

Pitsipussukka
Leikkaa raitakankaasta noin 66 cm x 52 cm pala. Käännä kangas kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain, ompele pitkä sivu ja pohja kiinni. Jos et käytä saumuria, muistathan huolitella reunat siksakilla. Jätä pitkän reunan yläosaan noin 8 cm mittainen pätkä ompelematta. Käännä yläosasta kangas kaksinkerroin noin 7 cm:n matkalta ja ompele käännöksen alareunaan ommel. Ompele käännöksen päälle vielä nauhan levyinen nauhakuja, johon saat pujotettua nauhan. Ompele pussukan yläreunaan pitsi somisteeksi.

Hiffasin muuten juuri, että joulukortit jäi viemättä tänään postiin, täytyy siis lähettää ne ykkösluokassa. Näköjään alkaa taas meikäläisen kovalevy paukkua :)

Pakkasterkuin Merja

3 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Ihania pusseja ja niitä on varmaan kiva tehdä, kun saa aika nopeasti valmiiksi. Joskus mullekin on korttien kanssa käynyt noin. Mä eilen illalla kirjoittelin ja tänään iltapäivällä sain postiin, eli viime tipassa kuten aina. ;)

Merja K kirjoitti...

Heissan Sanna, kiva kun piipahdit. Olin vakaasti siinä uskossa, että vasta huomenna on 15. pvä, kunnes esikoinen palautti minut maanpinnalle alkuillasta :)

SeriL kirjoitti...

Kivan jouluisia nuo kankaat ja kauniita pussukoita niistä olet tehnyt :) Mä olen kanssa hurahtanut säilytyspusseihin ja ovathan ne ihania tyhjinäkin :D