keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Joulukalenterin luukku nro 16Viisi vuotta sitten löysin itsessäni uinuvan askartelijan ja aloin värkätä erilaisia juttuja. Ensin "ilahdutin" niillä ystäviäni, mutta ajan myötä aloin käydä myös myymässä tuotoksiani käsityötapahtumissa kuten Wanhassa Satamassa Naisten Joulumessuilla. Ensimmäiset tekeleeni ja myös suosikkini yhä edelleen ovat erilaiset kranssit.

Viinipullon korkkeihin olin niin ihastunut jossain vaiheessa, että pyysin jopa yhtä ravintolaan keräämään niitä minulle. Kasperiinan muuton yhteydessä pari muovikassillista korkkeja lähti poistoon, ihan niin paljolle korkkeja ei sitten ollutkaan löytynyt käyttöä ;)

Tarvitset:
* styrox-pohjan
* meriheinää
* erilaisia koristeita
* ohutta rautalankaa tai vihreää ompelulankaa
* kuumaliimaa

Ota meriheinästä pieniä tukkoja ja levitä se käsissäsi ohueksi levyksi. Asettele heinä pohjan päälle ja pyöräytä heinä kiinni kranssipohjaan langalla. Itse käytän useimmiten vihreää ompelulankaa, se on ihan riittävän tukevaa tähän touhuun. Jatka kranssin päällystämistä, kunnes koko kranssi on peitossa. Itse yleensä teen pari eri kerrosta, jotta pinnasta tulee hyvä ja yhtenäinen. Liimaa haluamasi koristeet tiukasti kranssiin kiinni. Itse olen käyttänyt yleensä teko-omenoita, anista, kanelia, pieniä kultapalloja, viinipullon korkkeja, tekomarjoja, käpyjä yms. Liimaa lopuksi rautalangasta ripustuskoukku kranssin taakse.

Vinkki:
Kranssiin voi myös kietaista kaunista nauhaa ympärille. Laita siinä tapauksessa nauha ensin ja koristeet vasta sitten, jotta saat koristeet aseteltua hyvin nauhan suhteen.

Puuhakasta pakkasiltaa!

Terkuin Merja

Ps. Kokeilin uutta asettelua blogissani. Olen nähnyt  tämän kaltaisia asetuksia muissa blogeissa ja mielestäni se tuo mukavaa elävyyttä kirjoitukseen

4 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Olen myös kranssihullu ja yritän väännellä niitä erilaisista materiaaleista.
Tuo sinun tekemäsi on todella kaunis! Meriheinä on niin ihana materiaali ja punaiset omput kruunaavat kaiken.
Itse parhaillaan keräilen viinipullonkorkkeja, josko joskus pääsisin kokeilemaan pelkästään niistä tehtyä kranssia.

Inkivääri kirjoitti...

Kaunista!

Louise kirjoitti...

Kaunis kranssi!

Vekarus kirjoitti...

Pitäisi itsekin joskus kokeilla. Kauniin kranssin olet tehnyt!

Minusta myös säilytyspussukat ovat käteviä. Meillä niitä on paljon lastenhuoneessa. Niihin on kätevä piilottaa kaikkea pientä.