torstai 17. joulukuuta 2009

Joulukalenterin luukku nro 17Mitenköhän meidän talowanhus Villa Unelma pärjää yksin pakkasessa? Ihmettelee varmaankin, minne isäntäväki on kadonnut. Huoneet humisevat tyhjyyttään ja kylmyyttään - kaikkialla on hiljaista. Minulla on sitä ihanaa taloa ikävä!

Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni vanhoista ruokailuvälineistä taulun Villa Unelmaan. Inspiraatio iski viimein ja ohessa on lopputulos.


Tarvitset:
* taulupohjan
* silkkipaperin
* käsinkirjoitetun tekstin
* kahvia
* rautalankaa
* vanhat ruokailuvälineet
* pitsiä
* liimaa
* lakkaa
* (chalks-värit)


Päällystä taulupohja silkkipaperilla. Liota käsinkirjoitettua sivua kahvissa, rypistele paperia ja anna sen kuivua hieman rypistettynä. Itse olen kopioinut kopiokoneella aidon vanhan kirjoituksen ja käyttänyt sitä. Kun paperi on melko kuivaa, revi se sopivan kokoiseksi, asettele haluamaasi muotoon ja sivele paperin pinta lakalla. Näin paperi kuivuu kuprulle. Liimaa kuivanut kuprupaperi päällystettyyn taulupohjaan kiinni. Sido ruokailuvälineet rautalangalla tiukasti yhteen ja laita rautalangan päälle pitsirusetti. Liimaa välineet pohjaan kiinni. Tässä itse käytin kuumaliimaa, jotta haarukka ja lusikka pysyvät varmasti kiinni. Hieroin vielä sormella taulupohjan reunoihin ruskeaa chalks-väriä, jotta sain "vintage lookia" tauluun.

Huom. Paperi kannattaa liottaa kylmässä kahvissa. Älä kuitenkaan liota paperia liian kauaa, jotta paperi ei repeydy.

Jouluaatto lähestyy hurjaa vauhtia ja paljon on vielä tekemättä. Mitenkäs on teidän muiden laita? Onko kaikki jo tehtynä vai kiristääkö vanne päätä, kuten minulla kiristää ;) Tosin olen päättänyt, että teen sen mitä ehdin ja loput saavat jäädä. Onhan se joulu ensikin vuonna! Juuri nyt taidan ottaa rennosti, lämmittää lasillisen glögiä ja ihailla lumista maisemaa.

Täällä sataa lunta - ihanaa!


Torstaiterkuin Merja

10 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Voi miten upea taulu! Sopii loistavasti Unelman tunnelmaan!

Inkivääri kirjoitti...

Kylläpä siitä tuli kaunis!

Merja K kirjoitti...

Heissan Vekarus ja Inkivääri, kiva kun piipahditte :) Itsekin olen tyytyväinen tauluun, se sopii Unelmaan kuin nenä päähän

Anonyymi kirjoitti...

Täällä hämeessäkin on kiirettä, mutta pääsin kuin pääsinkin tirkistelemään luukkuja... Ihania juttuja jälleen kerran! Nyt on ihan pakko lukea kaikki rästiin jääneet päivät, joten uni saa nyt odottaa. Iloisiin kuulumisiin!
Terkkusin: Rosa :)

SeriL kirjoitti...

Huomenta! Nyt minunkin käy Unelmaa hieman sääliksi, täällä paukkuu tänä aamuna -26 astetta! Mutta kyllä on kaunistakin, puut ovat sokerihuurrettuja ja tosi upeita! Ihanan taulun teit ja paperin värjäysohje on hyvä, kiitos vain :) Paljon on tekemättä, mutta saa ollakin... Kaakao pehmitti pääni :D

Mari kirjoitti...

Tosi hieno taulu! Tykkäisin:)

Muutenkin kivoja askarteluja täällä. Voi sitä Unelmaa... ihan yksin siellä kylmässä;)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno taulu! Kiitti paperi vinkistä, eräs kerta juuri mietittiin marin kanssa että miten sä sen teit.

Mukavaa päivää, on kyllä todella kaunista. Huokailin aamulla useammankin kerran ikkunan edessä :-)
t. jaana

Hanni kirjoitti...

Hieno idea ja hieno toteututus. Taidanpa napata mukaani, mulla on omassa blogissani juuri menossa pähkäily, mitä teen poistokorista ostamilleni tauluille...

Louise kirjoitti...

Upea taulu!! Täällä vietetään muuten stressittömiä päiviä...niin kun itse sanoit, tulee uusi joulu ensi vuonna..
Hyvää perjantaipäivän jatkoa!

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Tässäpä on niin hieno idea että haluan ehdottomasti jotain tällaista jonain päivänä toteuttaa! Ihanaa uutta vuotta :)