torstai 3. joulukuuta 2009

Säännöllisen epäsäännöllisen joulukalenterin luukku nro 3


En tiedä, voiko tätä kalenteria enää kutsua epäsäännölliseksi, koska näköjään ehdin kuitenkin laittaa tänne joka päivä uuden jutun :)

Tällaisia joulukirjoja olen tehnyt itselleni ja ystävilleni. Kirjaan voi koota joulun parhaat reseptit sekä askarteluvinkit vuodesta toiseen.

Tarvitset:
* pahvikantisen kirjan
* silkkipaperia
* koristearkkeja
* paperiliimaa
* vaaleanruskean leimasintyynyn
* narua
* metallikoristeen



Päällystä kirja silkkipaperilla. Voit rypistää silkkipaperin ensin, jolloin saat paperiin kauniin ryppyisen pinnan. Leikkaa valitsemistasi paperi- ja koristearkeista mieleiset kuviot kanteen, itse käytän paljon Tilda-papereita. Liimaa arkit paperiliimalla ja halutessasi voit vielä tuputtaa leimasintyynystä vaaleanruskeaa väriä kirjan reunoihin. Näin saat kirjaan hieman "vintage lookia". Tuputa kuitenkin varovasti ja vähän kerrallaan, ettei väriä tule liikaa. Kiepaise lopuksi naru kirjan kannen ympärille ja lisää naruun metallikoriste. Nuo käyttämäni metallikoristeet olen saanut ostamieni kynttilöiden mukana.

Vinkki:
Jos annat kirjan lahjaksi, kirjoita siihen valmiiksi vaikka suosikkijouluruokiesi reseptejä.

Mukavaa, että täällä "etelässäkin" on vaihteeksi pakkasta, kunpa vielä sataisi lunta. Kirpakkaa loppuviikkoa!

Terkuin Merja

7 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Ihana idea ja kauniitakin ovat!:)

Willa Wäinölä kirjoitti...

Sinulla on taito hyppysissä :)

Inkivääri kirjoitti...

Mukava joululahja ystäville. Olen jo vuosia pitänyt joulupäiväkirjaa, siis ihan tuollaista kirja kirjaa - se on mukavaa, vaikka muuten on päiväkirjojen kirjoittelu jo jäänyt:)

Susanna kirjoitti...

Ihania kirjoja ja kaunis idea!

Nauroin kun näin blogilistalta että olet taas päivittänyt, ajattelin että jaahas, nyt lähti rouvalta taas käsistä tää touhu, se siitä epäsäännöllisyydestä :))). kivaa kun päivität, piristää ihanasti, mulla on vähän melankolia päällä :(

Merja K kirjoitti...

Heipsun ja kiitos kommenteista. Minulla tosiaankin taitaa olla vähän liikaa aikaa nyt kun Kasperiina on suljettu. Homma karkasi käsistä heti alkumetreillä ;)

kati kirjoitti...

Ihanaa, täällä on joulukalenteri! Kiitos ideoista!

Miia kirjoitti...

Voi tosi kiva tälläinen joulukalenteri :) Josko sais itsekin ideoita...