perjantai 18. joulukuuta 2009

Joulukalenterin luukku nro 18Mikä ihana rauha - lapset ovat nukkumassa ja mies pikkujouluissa. Avasin juuri hyvän viinipullon ja aion aloittaa paketointitalkoot. Tänä vuonna aionkin erityisesti panostaa paketointiin. Ohessa on osa rekvisiitastani, laitan paketteja näytille kunhan ne valmistuvat.Tänään laitan joulukalenteriini kynttiläpussukkaohjeen. Näistä pussukoista pidän kovasti ja olenkin ommellut niitä lahjaksi monen värisinä. Näin joulun aikaan punainen väri on suosikkini, mutta myös muina vuodenaikoina tämä on oiva lahja muun värisillä kankailla.

Tarvitset:
* raitakangasta
* ruudullista vuorikangasta
*pitsiä
* palan pahvia
* kruunukynttilöitä
* pätkän narua

 Leikkaa raidallisesta päälikankaasta ja ruudullisesta vuorikankaasta kummastakin noin 18 x 45 cm palat.
Taita kangaspalat kahtia oikeat puolet vastakkain ja ompele reunat yhteen. Nyt sinulla on siis kaksi noin 17 x 22,5 cm pussia. Taittele pussi niin, että pohjaan muodostuu terävät kulmat ja ompele saumat noin 4 cm:n päähän  kolmioiden kärjestä. Näin saat tehtyä pussiin tasapohjan. Tee sama temppu sekä pääli- että vuorikankaalle.
Käännä vuorikangas oikeinpäin ja laita kankaat sisäkkäin oikeat puolet vastakkain. Ompele pussit yläreunasta yhteen, mutta jätä reunaan pieni pätkä ompelematta kääntöaukoksi. Käännä pussi kääntöaukosta oikeinpäin. Ompele pussukan yläreunaan pitsi, jolloin samalla kääntöaukko menee umpeen. Ompele pitsi vuoren puolelle, jolloin se tulee kauniisti esiin, kun käännät vuoren yläosan pääliosan päälle näkyville.

Asettele kynttilät pussukkaan ja sido pussukka narulla kiinni. Jos kynttilät eivät pysy kunnolla pystyssä, laita pussukan pohjalle pala pahvia.

Uusia löpinöitä taas huomenna :) Leppoisaa perjantaiehtoota!

Terkuin Merja

3 kommenttia:

Riikka T kirjoitti...

Hei ja kiitokset kivasta joulukalenterista. Hienoa, että niitä on täällä blogimaailmassa useita. Itsekin suunnittelin, mutta tuli sitten muita kiireitä ja julkaisematta on jäänyt!
Laitan sinulle s-postia eräästä toisesta asiasta:-)
Riikka ValkoistaPellavaa-blogista

Inkivääri kirjoitti...

Kaunis pussukka ja hyvät ohjeet, noiden avulla tumpelompikin selviää hommasta:)

Inkeri kirjoitti...

kivoja pussukoista. Kiitos ohjeesta.