perjantai 4. joulukuuta 2009

Säännöllisen epäsäännöllisen joulukalenterin luukku nro 4


Tänään tuleekin tosi summittainen ohje, koska en yksinkertaisesti osaa selittää sitä kunnolla. Te, jotka virkkaatte, saanette kuitenkin ideasta kiinni jo pelkän kuvan perusteella. Tämä on jokaisen pienen Kassi-Alman unelmalaukku vaikka pukinkonttiin sujautettavaksi.

Olen ollut aina surkea virkkaamaan, koulussakin pannulapuistani tehtiin "olioita", koska virkkauksistani ei yksinkertaisesti tullut neliönmuotoisia. Ihana ystäväni (kiitos Ainikki!) opetti minut kädestä pitäen virkkaamaan pari vuotta sitten ja nyt jopa onnistuin oheisen kassin tekemisessä.

Tarvitset
* eri värisiä puuvilla- tai villalankoja
* paksun virkkuukoukun

Kassi on tehty pelkkää kiinteää silmukaa virkkaamalla. Virkkasin kaksi samanlaista kappaletta etu- ja takakappaleiksi. Kumpaankin sivuun ja pohjaksi virkkasin kapeahkot aniliininpunaiset kappaleet, jotka liitin virkkaamalla etu- ja takakappaleisiin. Kahvaksi niin ikään virkkasin kapeat pitkät aniliininpunaiset kappaleet, jotka käänsin lopuksi vastakkain ja virkkasin reunasta yhteen. Kahvat kiinnitin lujasti kassiin kiinni, virkkasin koristereunuksen kassin yläreunaan ja sitaisin siihen koristenauhan rusetille. Tästä kaikesta rohkaistuneena päätin lopuksi kokeilla kukan virkkaamista laukkuun koristeeksi ystäväni ohjeiden mukaan ja vau, sehän onnistui. Ehkä en kuitenkaan ihan vielä kokeile tämän monimutkaisempia luomuksia, tarvitsen ensin jatkokurssin ;)

Leppoisa perjantaiehtoota!

Terkuin Merja

1 kommentti:

Inkivääri kirjoitti...

Voi kuinka suloinen pikku laukkunen:) Kukan ohjeita täytyykin alkaa etsiskelemään - olen niitä omasta päästä tehnyt, mutta tulee vähän räpellyksiä8]